Cégünkről

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Engedjék meg, hogy cégünk a FILT-MIX Kft. tevékenységét röviden bemutassam.
A vállalkozás 1996 óta működik azzal a céllal, hogy létrehozói a szűréstechnikában felhalmozott elméleti tudást és ipari tapasztalatokat hasznosítani tudják. A társaság jelenlegi tevékenysége a szűréstechnika teljes területét átöleli, úgy, mint légtechnikai szűrés, ipari porleválasztás és technológiai szűrés, füstgáztisztítás.
A cég tevékenysége során ipari tapasztalatait, német és osztrák partnerei kutatási eredményeit rendszeresen hasznosítja.
A vállalkozás a legnevesebb, világszínvonalon álló osztrák és német gyártókkal áll kapcsolatban, ezek termékeit ill. berendezéseit forgalmazza Magyarországon. Ezen gyártmányok megfelelnek az Európai Unió szigorú előírásainak, az említett cégek az egész világra szállítják őket.

Berendezések területén cégünk az osztrák SCHEUCH GMBH. kizárólagos magyarországi képviselője. A cég termékei átölelik az ipari porleválasztás és légtechnika, a technológiai szűrés, a szállítástechnika teljes körét.A berendezések főbb felhasználási területei: faipar, fafeldolgozás, öntödék, acélgyártás, mészkő-, cementipar, építőanyagipar, füstgáztisztítás, hulladékégetők, vegyipar, festék-lakk ragasztóanyag gyártás és felhasználás. Legfontosabb gyártmányok: Sűrített levegő tisztítású, háromdimenziós, tűfilc szűrőanyaggal ellátott ill. patronos szűrőberendezések, elektrofilterek, előleválasztók, ciklonok, multiklonok, hőcserélők, radialventilátorok, szállítórendszerek. Egyes alkatrészek licenc alapján történő hazai gyártását is megoldottuk.

A FILT-MIX Kft. új berendezések szállítása mellett műszaki tanácsadással, probléma megoldással, pótalkatrész szállítással, szervizszolgáltatásokkal áll vevői rendelkezésre. Teljes rendszerek tervezésére, kivitelezésére több erre szakosodott hazai céggel állunk szerződéses kapcsolatban.

Szűrőanyagok területén az egyik legmodernebb és leghatékonyabb szűrést, leválasztást biztosító alapanyag gyártó és konfekcionáló cég, a német KAYSER a szerződéses partnerünk.
Az általunk szállított szűrőanyagok a legegyszerűbb „kétdimenziós” szövetektől a háromdimenziós szűrést lehetővé tevő tűfilceken, patron szűrőkön keresztül a fémszűrőkig terjed. Termékkínálatunkban a konfekcionált szűrőanyagok, patronos szűrőbetétek mellett egyszerű és kettősfalú töltőtömlők, nemesacélból készült támasztókosarak, a szűréshez szükséges egyéb tartozékok úgy, mint szűrőzsákrögzítő békazárak, huzalgyűrűk, injektorfúvokák, szorítókeretek stb. is szerepelnek.

Cégünk kizárólagos magyarországi képviselője a műszaki nehézszövetek egyik jelentős gyártójának a német MÜHLEN SOHN GMBH-nak. Ma a fő gyártmány a speciális szövet, amely a piacon FLUITEX márkanéven lett ismert. Alkalmazási területe főként a száraz poranyagok pneumatikus szállítása, tárolása, lazítása. A termék a berendezésgyártók és üzemeltetők szoros együttműködése során került kifejlesztésre.
Vállalkozásunk a felsorolt termékekkel és szolgáltatásokkal folyamatosan az Önök rendelkezésére áll.

Tisztelettel
Kálmán Lajos
Ügyvezető

Telefon: 06-30 / 938-03-14
Fax: 06-1226-32-73
E-mail: filtmix@t-online.hu.hu
Levélcím:
Budapest 1116 Akácillat u. 19.